Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

OIE Hrvatske obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima posjetitelja stranica, na način da prikuplja samo osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici OIE Hrvatske i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Kontakt obrasci

Kroz kontakt forme obavezan je unos email adrese. Tu email adresu koristimo isključivo za komunikaciju s korisnicima i ne pohranjujemo je trajno.

Newsletter

Prilikom prihvaćanja davanja email adrese za primanje newslettera, na Vaš email poslat ćemo Vam obrazac privole za korištenje iste adrese prilikom slanja dnevnih newslettera. S tog popisa se možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

Kolačići

Kolačići su tekstualne datoteke koje poslužitelj postavlja na računalo korisnika, kako bi se prikupile standardne informacije o zapisnicima interneta i informacijama o ponašanju posjetitelja. Te se informacije zatim koriste za praćenje korištenja internetske stranice posjetitelja i izradu statističkih izvješća o aktivnostima internetskog mjesta.

Koristimo sljedeće kolačiće:

Osnovni kolačići potrebni su kako bi web-mjesto moglo izvoditi osnovne funkcije. Ovi vam kolačići omogućuju navigaciju web-mjestom i uporabu značajki koje ste zatražili.

  • PHPSESSID (privremeni kolačić, kolačić prve strane, tehnički kolačić)

Kolačići s imenom PHPSESSID sadrže samo referencu na sesiju pohranjenu na poslužitelju Internet mjesta. Nijedan podatak nije pohranjen u korisnikovom pregledniku i ovaj kolačić može se koristiti samo na trenutnom Internet mjestu.

Analitički kolačići omogućuju nam da prepoznamo i izbrojimo posjetitelje te prikupimo podatke o tome kako se internetska stranica koristi (npr. koje stranice posjetitelj najčešće otvara i je li korisnik primio poruke o greškama s nekih stranica). To pridonosi poboljšanju načina na koji  naša internetska stranica funkcionira, primjerice omogućava da korisnici brzo pronađu ono što traže.

Ovo Internet mjesto koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. (“Google”). Koristimo način intergracije koji anonimizira vašu IP adresu. Google Analytics koristi kolačiće za analizu vašeg korištenja web stranice i to sljedeće:

  • _ga (2 godine), _gid (1 dan), _gat (1 minuta), AMP_TOKEN (30 sekundi – 1 godina), _gac (3 mjeseca), __utma (2 godine), __utmb (30 minuta), __utmc (sesijski), __utmt (10 minuta), __utmz (6 mjeseci) (trajni ili privremeni kolačići, kolačić treće strane, marketinški kolačić)

Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ovog Internet mjesta (uključujući vašu IP adresu) prenose se i pohranjuju na Google poslužitelju u Sjedinjenim Američkim Državama. Google koristi ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, pružajući izvješća o aktivnostima na Internet mjestu za upravitelje Internet mjesta. Google može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon ili ako treće strane obrade podatke u ime Googlea. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Pogledajte Google Pravila o privatnosti na sljedećem linku: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html. Google je razvio dodatak za preglednik kojim možete spriječiti korištenje vaših podataka za Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, dc.js). Možete ga preuzeti ovdje: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Blokiranje potrebnih i dodatnih kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, ali funkcionalnost u tom slučaju može biti značajno umanjena.  

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako koristite našu usluga kupovine, kolačić woocommercea služi kako bi se dopunila polja na idućoj kupovini.

  • wp_woocommerce_session (privremeni kolačić, tehnički kolačić)

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web stranicu. Što znači da te web stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem (npr. twitter, facebook, google i youtube servisi).

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako se prijavite na primanje newslettera, Vaši podaci koriste se isključivo za tu namjenu i brisat će se kada se odjavite s popisa primatelja newslettera OIEH.

Koja prava imate nad svojim podacima

Možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama, i to ako ste prethodno ispunili privolu o primanju newslettera. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.