GEN-I će prvi u Sloveniji nuditi ​​opskrbu isključivo zelenom električnom energijom

Ilustracija/Pixabay

GEN-I prvi u Sloveniji započinje u siječnju opskrbljivati ​​korisnike isključivo električnom energijom iz ekološki prihvatljivih izvora bez ugljika. U 2021. godini GEN-I će kao najveći dobavljač u Sloveniji svojim korisnicima iz sektora kućanstva te poslovnim korisnima isporučiti više od 3.150 milijuna kWh električne energije, piše portal energetika-net.

Kako će svim svojim korisnicima isporučivati​​ električnu energiju bez CO2, smanjit će vlastiti ugljični otisak za 1,65 milijuna tona CO2 godišnje u odnosu na 2019. godinu. Prema javno dostupnim podacima, godišnji ugljični otisak prosječnog kućanstva je okvirno 6 tona CO2 godišnje. 

Za 40 posto svih slovenskih kućanstava u prosjeku će se smanjiti njihov ugljični otisak za 2,5 tone godišnje. U Hrvatskoj Grupa GEN-I  je plasirala sunčanih elektrana za poslovne korisnike i trenutno su postigli 700 kW snage. Planiraju daljnje širenje u segmentu sunčanih elektrana poslovnim korisnicima te pokretanje projekta neintegriranih sunčanih elektrana na zemlji.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »